Nigeriaanse recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit nigeria? Kijk dan bij al onze
Nigeriaanse recepten.
Ontbijt in Nigeria
Een typisch ontbijt in Nigeria bestaat uit kosai (gefrituurde bonencake) of funkaso (gierstpannekoekjes). Deze gerechten worden vaak geserveerd met pap en suiker. In het zuiden van Nigeria ontbijt men vaak met Ògì, een maïspap, en gefrituurde bonenpasta. Tijdens het ontbijt drinkt men thee of malta, een soort frisdrankbier.
Avondeten en lunch
Doordeweeks is het diner de belangrijkste maaltijd van de dag, in het weekend is dit de lunch. De lunch vindt over het algemeen rond elf uur ’s morgens plaats. De lunch en het diner bestaan uit vergelijkbare gerechten.
Typisch Nigeriaanse gerechten
Nigeria heeft geen specifiek traditioneel gerecht. De bevolkingsgroepen die in Nigeria leven, lopen namelijk sterk uiteen wat betreft culinaire gewoontes. Hierdoor heeft elk gebied zijn eigen specialiteiten. In heel Nigeria eet men echter graag cassave, bakbananen, okra (groentesoep) en yams (zoete aardappel). In het noorden eet men vooral kebab, met graangerechten zoals fufu als bijgerecht. De kebab wordt gemaakt van varkens- of kalfsvlees en wordt geserveerd met een pittige saus. In het centrale gedeelte van Nigeria eet men voornamelijk stoofschotels met yams of cassavepuree. De Nigerianen in het zuidelijkste gedeelte van het land eten vooral veel stoofschotels met vis. Hoewel gerechten dezelfde naam hebben, kunnen zij sterk van smaak verschillen. Recepten worden namelijk van moeder op dochter doorgegeven en worden niet opgeschreven. Een zeer populair nagerecht is moin moin, een eiwitrijke pudding gemaakt van gewassen en gepelde zwarte bonen, peper en uien.
Dranken in Nigeria
Een zeer populair drankje in Nigeria is malta, een frisdrank met een bierachtige smaak. Malta wordt gemaakt van dezelfde ingrediënten als bier, maar wordt niet gegist zoals bier. Hierdoor is malta een non-alcoholisch drankje. Andere populaire drankjes zijn drankjes gemaakt van vers fruit, zoals zobo. Ook palmwijn wordt veel gedronken.
Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de nigeriaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch nigeriaanse recepten.
Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Typisch Nigeriaanse ingrediënten
In de Nigeriaanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.
- Bruine bonen
Gedroogde bruine bonen moeten eerst acht uur geweekt worden, voordat ze een uur gekookt worden. Geconserveerde bruine bonen uit blik of pot hoeft u alleen maar op te warmen. B ... - Cassave
Cassave kan worden gekookt op dezelfde manier als wordt gedaan met aardappels. Daarna kun je de cassave eventueel bakken. Cassave wordt veel gebruikt in Surinaamse gerechten. ... - Maïs
U maakt maïskolven schoon door de bladschede (buitenste schil) naar onderen af te stropen. Doe dit echter vlak voor de bereiding. De buitenste schil draagt bij aan besche ...
De 10 laatste Nigeriaanse recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Nigeria op onze site opgesomd.
Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze
recepten uit nigeria!