Portugese recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit portugal? Kijk dan bij al onze
Portugese recepten.
Ontbijt in Portugal
Het ontbijt in Portugal is een vluchtige aangelegenheid. Doordeweeks eet men meestal een enkel broodje, waar men een kopje koffie bij drinkt. In het weekend is er tijd voor een wat uitgebreider ontbijt met ontbijtgranen, croissants en vruchtensappen.
Avondeten en lunch
De lunch wordt tussen 13.00 en 15.00 geserveerd en bestaat over het algemeen uit een kopje soep. De Portugezen dineren vrij laat, rond 20.00. Een typisch Portugees diner bestaat uit drie gangen, waarvan een gang uit soep bestaat. Populaire toetjes in Portugal zijn karameltaart, stukjes kaas en rijstepap met kaneel.
Typisch Portugese gerechten
De Portugese keuken kent invloeden uit diverse landen, waaronder Brazilië. Ook de Mediterrane keuken heeft veel invloed gehad op de Portugese keuken. Veel gerechten bevatten ingrediënten als rijst, aardappelen en tomaten, aangevuld met vis en verscheidene specerijen. Bolinhos de bacalhau bijvoorbeeld is een visschotel die gemaakt wordt van aardappelen, eieren, kabeljauw en peterselie. Het gerecht wordt afgewerkt met diverse kruiden en specerijen. Ook worsten zijn echter erg populair in Portugal. Farinheira is een Portugese gerookte worst die gemaakt wordt van varkensvlees, tarwemeel, witte wijn, paprika en diverse kruiden. De worst linguica bevat eveneens varkensvlees en wordt op smaak gebracht met paprikapoeder, uien en knoflook. Er kunnen onderlinge verschillen bestaan tussen recepten wat betreft de smaak en ingrediënten. Zo verschilt de bereiding van cozido, een stoofpot, van familie tot familie. Het diner afsluiten met een kaasplankje is erg populair in Portugal. De kazen worden gemaakt van geiten- of schapenmelk en hebben een sterke smaak. Een bekende Portugese kaas is Queijo de São Jorge.
Dranken in Portugal
In Portugal drinkt men voornamelijk bier, thee en sterke koffie. Een ander populair drankje in Portugal is aguardente, een alcoholische drank die gedestilleerd wordt uit wijn. Er zijn verschillende soorten aguardente, waarvan aguardente vínica en aguardente bagaceira de bekendste zijn.
Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de portugese keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch portugese recepten.
Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Typisch Portugese ingrediënten
In de Portugese keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.
- Rijst
Rijst moet gekookt worden. Dit doet u in een grote, zware pan. Tijdens het koken moet het deksel op de pan gehouden worden. Soms is het nodig de rijst te wassen voordat u hem ... - Sardientjes
Sardientjes zijn zowel gegrild of gebakken erg lekker. Men kan ze ook frituren. De sardientjes in blik zijn kant-en-klaar voor bereiding. Men kan de sardientjes in olie op het ... - Tomaten
De gewone tomaat is erg lekker op brood, in salades en in soep. De vleestomaat heeft een stevige structuur en bevat weinig pitjes. Daarom is de vleestomaat geschikt om te bakk ...
De 10 laatste Portugese recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Portugal op onze site opgesomd.
- Rijst met pikante kip
Met kippepoten, piri piri kruiden en kippenbouillon uit Portugal
2 porties - 1 uur en 10 minuten
Rijstgerechten - dieks - Portugese rijst uit de rijstkoker
Met rijst, bouillonblokje en knoflook uit Portugal
4 porties - 45 minuten
Warm - hannekeh - Cranberry cheesecake
Met cranberrys, roomkaas en rode port uit Portugal
10 porties - 1 uur
Taart en gebak - Hanni1990 -
- Piri Piri gamba's
Met gambas, chilipepers en citroensap uit Portugal
4 porties - 30 minuten
Vis en schaaldieren - azuro - Sorbet Mandarim
Met mandarijnen, suiker en grand marnier uit Portugal
15 porties - 1 uur
Koud - FransV - Panini met zalm
Met zalm, panini en huttenkase uit Portugal
4 porties - 10 minuten
Broodgerechten - jacob - Portugese tomatensoep
Met tomaten, spekblokjes en basilicum uit Portugal
4 porties - 25 minuten
Winter - ineke2010 - Gevulde pijlinktvis
Met pijlinktvis, chorizo en knoflook uit Portugal
4 porties - 20 minuten
Vis en schaaldieren - heutsie - Champignons in portsaus
Met kastanjechampignons, runderbouillon en rode port uit Portugal
2 porties - 10 minuten
Bijgerechten - fabita - Yoghurt met ovenappels
Met yoghurt, appels en vruchtensap uit Portugal
4 porties - 5 minuten
Nagerechten - fabita
Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze
recepten uit portugal!