Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Portugese recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit portugal? Kijk dan bij al onze Portugese recepten.

Ontbijt in Portugal

Het ontbijt in Portugal is een vluchtige aangelegenheid. Doordeweeks eet men meestal een enkel broodje, waar men een kopje koffie bij drinkt. In het weekend is er tijd voor een wat uitgebreider ontbijt met ontbijtgranen, croissants en vruchtensappen.  

Avondeten en lunch

De lunch wordt tussen 13.00 en 15.00 geserveerd en bestaat over het algemeen uit een kopje soep. De Portugezen dineren vrij laat, rond 20.00. Een typisch Portugees diner bestaat uit drie gangen, waarvan een gang uit soep bestaat. Populaire toetjes in Portugal zijn karameltaart, stukjes kaas en rijstepap met kaneel.  

Typisch Portugese gerechten

De Portugese keuken kent invloeden uit diverse landen, waaronder Brazilië. Ook de Mediterrane keuken heeft veel invloed gehad op de Portugese keuken. Veel gerechten bevatten ingrediënten als rijst, aardappelen en tomaten, aangevuld met vis en verscheidene specerijen. Bolinhos de bacalhau bijvoorbeeld is een visschotel die gemaakt wordt van aardappelen, eieren, kabeljauw en peterselie. Het gerecht wordt afgewerkt met diverse kruiden en specerijen. Ook worsten zijn echter erg populair in Portugal. Farinheira is een Portugese gerookte worst die gemaakt wordt van varkensvlees, tarwemeel, witte wijn, paprika en diverse kruiden. De worst linguica bevat eveneens varkensvlees en wordt op smaak gebracht met paprikapoeder, uien en knoflook. Er kunnen onderlinge verschillen bestaan tussen recepten wat betreft de smaak en ingrediënten. Zo verschilt de bereiding van cozido, een stoofpot, van familie tot familie. Het diner afsluiten met een kaasplankje is erg populair in Portugal. De kazen worden gemaakt van geiten- of schapenmelk en hebben een sterke smaak. Een bekende Portugese kaas is Queijo de São Jorge.  

Dranken in Portugal

In Portugal drinkt men voornamelijk bier, thee en sterke koffie. Een ander populair drankje in Portugal is aguardente, een alcoholische drank die gedestilleerd wordt uit wijn. Er zijn verschillende soorten aguardente, waarvan aguardente vínica en aguardente bagaceira de bekendste zijn.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de portugese keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch portugese recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Portugese ingrediënten

In de Portugese keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Portugese recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Portugal op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit portugal!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven