Schotse recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit schotland? Kijk dan bij al onze
Schotse recepten.
Ontbijt in Schotland
Een typisch ontbijt in Schotland is een zeer uitgebreid ontbijt. Zo eet men niet alleen het alom bekende spek met eieren, ook worden er worstjes, bonen, champignons en toast met sinaasappelmarmelade gegeten. Men drinkt er een kopje thee of koffie bij.
Avondeten
Het diner wordt normaal gesproken tussen 18.00 en 24.00 geserveerd. Voor een heerlijk diner kun je zowel in pubs als in restaurants terecht. Een traditioneel Schots nagerecht is cranachan, een mix van whisky, slagroom, honing en verse frambozen. Oorspronkelijk werd dit gerecht enkel in de zomer gegeten, tegenwoordig is cranachan het gehele jaar door verkrijgbaar.
Typisch Schotse gerechten
De Schotse keuken kent invloeden van de Britse keuken maar heeft desondanks een schat aan nationale gerechten. Veel Schotse gerechten worden bereid met wildsoorten, zoals hert en everzwijn. In de kustgebieden wordt echter ook volop vis gegeten. Een zeer bekend Schots gerecht is haggis. Haggis is een schapenmaag of runderdarm die gevuld is met stukjes long, lever, hart, niervet en havermout. Het gerecht wordt op smaak gebracht met een ui en wat kruiden. De Schotten willen onwetende toeristen nog wel eens wijsmaken dat haggis een klein, wild dier is waar men op jaagt. Een ander populair gerecht is white pudding, een worstproduct. De worst wordt gekookt of gebakken en bij het ontbijt geserveerd. Colcannon is een schotel met ingrediënten als kool, aardappelen en wortelen. Deze schotel wordt op smaak gebracht met peper en zout en warm geserveerd.
Dranken in Schotland
Schotland is een goed land voor liefhebbers van whisky. Er worden meerdere soorten whisky geproduceerd, waaronder de Malt whisky, de Blended whisky en de Grain whisky. Schotland kent echter ook diverse biersoorten, zoals Lager, Ale en Stout. Naast alcoholische dranken is er volop mogelijkheid te genieten van een kopje thee in een van de vele Schotse tearooms.
Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de schotse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch schotse recepten.
Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Typisch Schotse ingrediënten
In de Schotse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.
De 10 laatste Schotse recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Schotland op onze site opgesomd.
- Chocolade-truffeltaart
Met chocola, slagroom en eieren uit Schotland
10 taarten - 1 uur
Taart en gebak - c4th - Tea Brack
Met thee, tutti frutti en bakmeel uit Schotland
8 porties - 1 uur en 15 minuten
Taart en gebak - carlotta - Coffee muffins
Met suiker, bakmeel en koffie uit Schotland
4 porties - 25 minuten
Koffie - lisasunshine -
- Citruscocktail
Met sinaasappelsap, grapefruitsap en limoensap uit Schotland
5 porties - 10 minuten
Cocktails zonder alcohol - fabita - Bierbrood
Met bier, meel en bakpoeder uit Schotland
4 porties - 40 minuten
Broodgerechten - gumpie - Lamsschenkel
Met lamsschenkel, tomatenpuree en knoflook uit Schotland
4 porties - 2 uur
Stoofschotels - joepinlivenl - Schotse "soepketel"
Met zalmfilet, zeeduivelfilet en sint-jakobsschelpen uit Schotland
4 porties - 1 uur en 25 minuten
Vis en schaaldieren - janbalk - Schotse muffins
Met havermeel, whisky en amandelolie uit Schotland
4 porties - 45 minuten
Taart en gebak - uiltje - Scottish stew
Met runderriblappen, aardappel en guinness uit Schotland
4 porties - 6 uur
Stoofschotels - seesie - Cornedbeef mash
Met aardappels, corned beef en roomboter uit Schotland
3 porties - 30 minuten
Aardappelgerechten - billa
Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze
recepten uit schotland!