Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Schotse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit schotland? Kijk dan bij al onze Schotse recepten.

Ontbijt in Schotland

Een typisch ontbijt in Schotland is een zeer uitgebreid ontbijt. Zo eet men niet alleen het alom bekende spek met eieren, ook worden er worstjes, bonen, champignons en toast met sinaasappelmarmelade gegeten. Men drinkt er een kopje thee of koffie bij.  

Avondeten

Het diner wordt normaal gesproken tussen 18.00 en 24.00 geserveerd. Voor een heerlijk diner kun je zowel in pubs als in restaurants terecht. Een traditioneel Schots nagerecht is cranachan, een mix van whisky, slagroom, honing en verse frambozen. Oorspronkelijk werd dit gerecht enkel in de zomer gegeten, tegenwoordig is cranachan het gehele jaar door verkrijgbaar.  

Typisch Schotse gerechten

De Schotse keuken kent invloeden van de Britse keuken maar heeft desondanks een schat aan nationale gerechten. Veel Schotse gerechten worden bereid met wildsoorten, zoals hert en everzwijn. In de kustgebieden wordt echter ook volop vis gegeten. Een zeer bekend Schots gerecht is haggis. Haggis is een schapenmaag of runderdarm die gevuld is met stukjes long, lever, hart, niervet en havermout. Het gerecht wordt op smaak gebracht met een ui en wat kruiden. De Schotten willen onwetende toeristen nog wel eens wijsmaken dat haggis een klein, wild dier is waar men op jaagt. Een ander populair gerecht is white pudding, een worstproduct. De worst wordt gekookt of gebakken en bij het ontbijt geserveerd. Colcannon is een schotel met ingrediënten als kool, aardappelen en wortelen. Deze schotel wordt op smaak gebracht met peper en zout en warm geserveerd.  

Dranken in Schotland

Schotland is een goed land voor liefhebbers van whisky. Er worden meerdere soorten whisky geproduceerd, waaronder de Malt whisky, de Blended whisky en de Grain whisky. Schotland kent echter ook diverse biersoorten, zoals Lager, Ale en Stout. Naast alcoholische dranken is er volop mogelijkheid te genieten van een kopje thee in een van de vele Schotse tearooms.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de schotse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch schotse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Schotse ingrediënten

In de Schotse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Schotse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Schotland op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit schotland!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven