Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Slowaakse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit slowakije? Kijk dan bij al onze Slowaakse recepten.

Ontbijt in Slowakije

Het dagelijkse ontbijt in Slowakije is vrij sober en bestaat vaak uit slechts een kop sterke koffie met een stuk gebak of cake, soms aangevuld met een broodje kaas of ham. Het granenontbijt wint echter ook steeds meer aan populariteit. Bij het ontbijt drinkt men koffie of thee.  

Avondeten en lunch

De lunch wordt over het algemeen tussen 11.00 en 14.30 gegeten en wordt als de belangrijkste maaltijd van de dag beschouwd. De lunch bestaat vaak uit een soep en een warme hap. Tijdens de avondmaaltijd eet men vaak wat brood met beleg of een lichte vlees- en groenteschotel. In de desserts worden vaak ingrediënten als kaas en ham verwerkt. Ook crêpes met diverse zoetigheden zijn erg in trek als nagerecht.  

Typisch Slowaakse gerechten

De typisch Slowaakse keuken is een calorierijke en zware keuken en kent een hoofdrol toe aan seizoensingrediënten. De Slowaakse keuken is een mix van de Tsjechische, Hongaarse, Oostenrijkse en Duitse keuken. De maaltijd wordt vaak begonnen met een soep, bijvoorbeeld cesnaková polievka, een Slowaakse uienkippensoep. De bekendste Slowaakse soep is waarschijnlijk kapustnica, een hartige zuurkoolsoep met rookworst en bospaddenstoelen. Het nationale hoofdgerecht van Slowakije is bryndzové halušky, knoedels van aardappelpuree gevuld met schapenkaas. Het gerecht wordt geserveerd met gebakken spek en romige saus. Ook oravska pochutka uit de regio Orava is een populair gerecht. Het is een ovenschotel bereid met aardappel, zuurkool, gebakken ui en veel worst. Het gerecht wordt op smaak gebracht met kruiden en specerijen zoals komijn en jeneverbes. De Slowaken eten relatief veel brood bij alle maaltijden. 

Dranken in Slowakije

Slowaken drinken graag bier, zoals het populaire biermerk Zlatý Bazant. De grootste bierbrouwerij in Slowakije is Pivovar Saris. Kraanwater drinken worden afgeraden, je kunt beter een fles mineraalwater in de winkel kopen.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de slowaakse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch slowaakse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Slowaakse ingrediënten

In de Slowaakse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Slowaakse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Slowakije op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit slowakije!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven