Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Tunesische recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit tunesie? Kijk dan bij al onze Tunesische recepten.

Ontbijt in Tunesië

Het ontbijt in Tunesië is zeer divers en kan bestaan uit onder meer yoghurt, croissants, hardgekookte eieren, fruit, granen en broodjes. Het brood wordt geserveerd met olie, boter, jam of kaas. Men drinkt er een kopje thee of koffie bij.  

Avondeten

Een traditioneel Tunesisch diner wordt bereid op basis van olijfolie, zeevruchten, vlees en diverse kruiden. Tomaten vormen eveneens een belangrijk ingrediënt. Tunesië kent een grote verscheidenheid aan zoete desserts, van gevulde cakes en verse vijgen tot honing. Ook bouza (hazelnootroom met gegrilde sesamzaadjes) en assida (room met gegrilde pijnboompitten) zijn populair.  

Typisch Tunesische gerechten

De Tunesische keuken is een mengelmoes van de Mediterrane keuken en eigen culinaire tradities. De gerechten in Tunesië danken hun pittige smaak aan de Mediterrane landen. De kookstijl daarentegen is typisch Tunesisch. In Tunesië werkt men veel met zuivelproducten en gevulde groenten. Tunesië kent diverse traditionele gerechten, zoals shakshouka en lablabi. Shaksouka is een gerecht dat van gepocheerde of gebakken eieren gemaakt wordt. De eieren worden gekookt in een kruidige saus. Lablabi is een typisch Tunesische schotel van kikkererwten, komijn en stukjes brood. Ook olijfolie, tonijn, olijven, harissa en kappertjes kunnen tot de ingrediënten behoren. Als toetje eet men graag baklava of yo-yo. Baklava is een erg zoet gebak dat gemaakt wordt van een aantal laagjes bladerdeeg. Het gebak wordt gevuld met gehakte noten en gezoet met honing of siroop. Yo-yo, Tunesische donuts, vult men met fruit. De gebakjes worden vervolgens gefrituurd en ondergedompeld in honing.  

Dranken in Tunesië

In de zomermaanden drinken de Tunesiërs veel vruchtensap, vooral sinaasappelsap en citroensap. Ook muntthee wordt graag gedronken en wordt wel eens geserveerd met pijnboompitten. Tunesië kent veel wijnsoorten, welke voornamelijk afkomstig zijn van de wijngaarden in het noorden van Tunesië.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de tunesische keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch tunesische recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Tunesische ingrediënten

In de Tunesische keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Tunesische recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Tunesie op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit tunesie!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven