Tunesische recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit tunesie? Kijk dan bij al onze
Tunesische recepten.
Ontbijt in Tunesië
Het ontbijt in Tunesië is zeer divers en kan bestaan uit onder meer yoghurt, croissants, hardgekookte eieren, fruit, granen en broodjes. Het brood wordt geserveerd met olie, boter, jam of kaas. Men drinkt er een kopje thee of koffie bij.
Avondeten
Een traditioneel Tunesisch diner wordt bereid op basis van olijfolie, zeevruchten, vlees en diverse kruiden. Tomaten vormen eveneens een belangrijk ingrediënt. Tunesië kent een grote verscheidenheid aan zoete desserts, van gevulde cakes en verse vijgen tot honing. Ook bouza (hazelnootroom met gegrilde sesamzaadjes) en assida (room met gegrilde pijnboompitten) zijn populair.
Typisch Tunesische gerechten
De Tunesische keuken is een mengelmoes van de Mediterrane keuken en eigen culinaire tradities. De gerechten in Tunesië danken hun pittige smaak aan de Mediterrane landen. De kookstijl daarentegen is typisch Tunesisch. In Tunesië werkt men veel met zuivelproducten en gevulde groenten. Tunesië kent diverse traditionele gerechten, zoals shakshouka en lablabi. Shaksouka is een gerecht dat van gepocheerde of gebakken eieren gemaakt wordt. De eieren worden gekookt in een kruidige saus. Lablabi is een typisch Tunesische schotel van kikkererwten, komijn en stukjes brood. Ook olijfolie, tonijn, olijven, harissa en kappertjes kunnen tot de ingrediënten behoren. Als toetje eet men graag baklava of yo-yo. Baklava is een erg zoet gebak dat gemaakt wordt van een aantal laagjes bladerdeeg. Het gebak wordt gevuld met gehakte noten en gezoet met honing of siroop. Yo-yo, Tunesische donuts, vult men met fruit. De gebakjes worden vervolgens gefrituurd en ondergedompeld in honing.
Dranken in Tunesië
In de zomermaanden drinken de Tunesiërs veel vruchtensap, vooral sinaasappelsap en citroensap. Ook muntthee wordt graag gedronken en wordt wel eens geserveerd met pijnboompitten. Tunesië kent veel wijnsoorten, welke voornamelijk afkomstig zijn van de wijngaarden in het noorden van Tunesië.
Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de tunesische keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch tunesische recepten.
Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Typisch Tunesische ingrediënten
In de Tunesische keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.
- Eieren
Het meest gegeten en gebruikte ei, is het ei van de kip. Je kunt het ei koken en eventueel vullen, pocheren, bakken, een roerei maken, een omelet van maken, of van het eiwit e ... - Olijven
Olijven zijn een heerlijke versnapering bij de borrel (anti-pasti). U kunt ze gewoon zo eten, maar ook als ingrediënt gebruiken voor een tapenade. U kunt olijven als garnering ... - Tonijn
Tonijn kan worden gegrild of gebakken of in de oven bereid. Japanners eten hem graag rauw in fijne plakjes gesneden. De vis is erg geschikt voor het maken van sushi. Tonijn do ...
De 10 laatste Tunesische recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Tunesie op onze site opgesomd.
- Arabische kip met courgette en aubergine
Met kip, aubergine en courgette uit Tunesie
4 porties - 1 uur
Roerbakgerechten - Danny61 - Brik
Met aardappelen, loempiadeeg en tonijn uit Tunesie
4 porties - 40 minuten
Vis en schaaldieren - jacob - Harissa
Met rode chilipepers, knoflook en koriander uit Tunesie
4 porties - 15 minuten
Sauzen en marinades - qwerty129 -
- Tortillawrap met pindakaas en fruit (mager)
Met tortilla, griekse yoghurt en pindakaas uit Tunesie
1 portie - 5 minuten
Nagerechten - fabita - Milde harissa
Met paprika, spaanse peper en knoflook uit Tunesie
4 porties - 15 minuten
Bijgerechten - hfbrons - Harissa
Met spaanse peper, knoflook en olijfolie uit Tunesie
4 porties - 5 minuten
Bijgerechten - hfbrons - Ontbijttaartje met sharonfruit en dadels
Met sharonfruit, dadels en boeren bruinbrood uit Tunesie
4 taarten - 20 minuten
Ontbijtgerechten - patatfriet - Harissa
Met chilipeper, knoflook en ketoembar uit Tunesie
4 porties - 15 minuten
Sambals - 34533 - Arabische salade
Met komkommer, tomaten en wortels uit Tunesie
4 porties - 20 minuten
Bijgerechten - aversluis - Harissa
Met rode peper, knoflook, koriander uit Tunesie
10 porties - 10 minuten
Bijgerechten - toineke
Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze
recepten uit tunesie!