Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Argentijnse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit argentinie? Kijk dan bij al onze Argentijnse recepten.

Ontbijt in Argentinië

Het ontbijt in Argentinië is erg simpel. Vaak eet men niet meer dan een geroosterde toast of een croissant. Op de croissants doen de meeste mensen wat boter of jam. De meeste mensen drinken koffie of thee bij het ontbijt. 

Avondeten

In Argentinië vind je vooral veel vleesgerechten. Er worden erg veel karbonades, biefstukken en andere vleesgerechten gegeten. Als bijgerecht wordt er groente en aardappel gegeten. De gepofte aardappel is zeer geliefd, maar tegenwoordig zijn er ook vaak frietjes bij het vleesgerecht. De Argentijnse bevolking houdt van barbecueën en dit wordt dan ook vaak gedaan. Vlees wordt vrijwel altijd geserveerd met Chimichurri, een saus gemaakt van pittige kruiden. 

Typisch Argentijns eten

De Spaanse, Italiaanse, Engelse, Franse, Ierse, Nederlandse, Duitse en Zwitserse keuken kun je allemaal terugvinden in Argentinië. Het is er dus echt een mengelmoes van culturen. In Argentinië wordt vooral veel vlees gegeten, maar ook maïs en aardappel zie je veelvuldig terugkomen. Er zijn ook veel gerechten die typisch bij Argentinië horen. Zo heb je de Cazuela de Cabrito, een stoofpot van geitenvlees. Ook lekker kan de Tamales zijn. Dit zijn balletjes van gehakt, maismeel en ui. Veel mensen eten orgaanvlees. Dit kan bijvoorbeeld worden gestoofd of gegrild. Dulce de leche is de nationale zoetigheid, dat vooral als tussendoortje of nagerecht wordt gegeten. Het is gemaakt op basis van melk en gekarameliseerde suiker. Sommige mensen eten dit ook als broodbeleg.  

Vegetarisch?

Omdat alles in Argentinië met vlees te maken heeft, kan het voor de vegetariër in Argentinië best lastig zijn. De enige mogelijkheden zijn gegrilde kaas en salade. Eventueel zou je ook naar een Aziatisch restaurant kunnen gaan. Wel wordt er vooral in de grote steden steeds meer rekening gehouden met de vegetariërs. Dit is echter een langzaam proces.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de argentijnse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch argentijnse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Chimichurri
Dulce de Leche

Typisch Argentijnse ingrediënten

In de Argentijnse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Argentijnse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Argentinie op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit argentinie!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven