Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Costaricaanse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit costa_rica? Kijk dan bij al onze Costaricaanse recepten.

Ontbijt in Costa Rica

Het ontbijt in Costa Rica is redelijk simpel. Men eet meestal wat brood met boter en jam of boter en kaas. In sommige gevallen worden er omeletten gegeten in de ochtend, maar dit is vooral bij de rijkere bevolking. Als drinken wordt er bij het ontbijt veelal gekozen voor koffie of rietsuiker in warm water.  

Lunch

De lunch in Costa Rica wordt gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag. Mensen gaan er tijdens hun werk speciaal voor naar huis en nemen er echt de tijd voor. Er wordt een warme maaltijd gegeten. Bij de gerechten wordt vrijwel altijd rijst geserveerd en aan de kust wordt er ook veel kokosmelk gebruikt. Ook bruine bonen en verse groente komen veel voor in de gerechten die in Costa Rica worden gegeten. Als nagerecht wordt er vaak fruit gegeten, zoals meloen of banaan. 

Typisch Costa Ricaanse gerechten

Er zijn veel gerechten die de mensen in Costa Rica eten. Zo eten veel mensen Bocca’s. Dit zijn verschillende grote hapjes die met elkaar worden gecombineerd. Het is te vergelijken met tapas, alleen zijn de hapjes groter. Een ander bekend gerecht is de Casada. Dit is gemaakt op basis van rijst, bonen, salade en rundvlees. Een ander bijzonder gerecht is Olla de Carna. Dit is een soep met vlees, banaan en yuca. Het is een vrij zoete soep. Ook heel lekker is Barbudos, een omelet met sperziebonen.

Drinken

Cacique is de nationale drank van Costa Rica en het wordt gemaakt op basis van rietsuiker. Ook worden er veel shakes gedronken met melk en vruchten. Ook heb je vruchtendrankjes met water en verse vruchten. Tevens drinkt men nog wel eens bier en cocktails. Deze kun je in de meeste café’s wel krijgen voor scherpe prijzen.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de costaricaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch costaricaanse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Costaricaanse ingrediënten

In de Costaricaanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Costaricaanse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Costa_rica op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit costa_rica!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven