Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Filipijnse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit filippijnen? Kijk dan bij al onze Filipijnse recepten.

Ontbijt in de Filipijnen

Het ontbijt in de Filipijnen bestaat meestal uit knoflookrijst, gebakken eendenei en vlees. Er zijn ook zoete broodjes en kaas die vaak bij het ontbijt worden gegeten. Als drinken wordt er veelal gekozen voor koffie, thee of een vruchtensapje.

Avondeten

Het avondeten wordt gezien als de belangrijkste maaltijd van de Filipijnen. Het vlees dat bij de gerechten zit lijkt vaak restvlees te zijn. Denk bijvoorbeeld aan orgaanvlees. De smaak van de gerechten is vaak een combinatie van zuur en pittig. Er worden veel specerijen gebruikt. Een typisch gerecht bestaat vaak uit rijst met vlees en groente. Maar ook stoofpotten worden erg veel gegeten in de Filipijnen. Ook vis wordt heel erg vaak gegeten, zoals Tilapia, Marlijn, zee-egels en mosselen. Als nagerecht wordt er vooral gekozen voor fruit.  

Typische Filipijnse gerechten

De keuken van de Filipijnen is erg multicultureel. Je vindt er invloeden van de Maleisische, Chinese, Indiase, Spaanse en Amerikaanse keuken tegen. Er worden veel specerijen gebruikt in Filipijnse keuken. Een populair gerecht is lechon. Dit is een varken dat in zijn geheel wordt geroosterd. Het wordt bereid met veel specerijen en wordt geserveerd met rijst en een salade. Een soep die de mensen veel eten is Binakol. Dit is een kippensoep met kokosvlees. Wie voor Ukoy kiest, krijgt garnalen met frites van pompoen. Dit is een lekker  zoet gerecht dat vooral aan de kustplaatsen veel wordt gegeten. Bij veel kraampjes op straat wordt Isaw verkocht. Dit zijn gebraden varkensdarmen. Er is ook een variant van Isaw met kippendarmen.

Cocktails en andere dranken

De Filipijnen hebben veel cocktails die je kunt drinken. Veel cocktails worden gemaakt van vers fruit en alcohol. Ook bier en wijn wordt in de Filipijnen gedronken. Wil je liever iets drinken zonder alcohol? Er zijn talloze fruitmixen in dit land, waarbij vers fruit wordt gebruikt.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de filipijnse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch filipijnse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Filipijnse ingrediënten

In de Filipijnse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Filipijnse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Filippijnen op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit filippijnen!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven