Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kroatische recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit kroatie? Kijk dan bij al onze Kroatische recepten.

Ontbijt in Kroatië

Het ontbijt in Kroatië is vrij simpel. Meestal worden er broodjes en croissantjes gegeten. Een Amerikaans ontbijt is ook mogelijk en ook zie je nog wel eens ontbijt uit Azië, vanwege de Turkse invloeden die je in Kroatië veelvuldig tegenkomt. Als drinken kun je kiezen uit thee, koffie of vruchtensap. Melk zou ook een mogelijkheid kunnen zijn bij het Kroatische ontbijt.  

Avondeten

Een traditionele maaltijd in Kroatië bestaat uit aardappelen, rijst, maïs en vlees of vis. De vlees- en visgerechten zijn erg belangrijk tijdens een maaltijd en hier wordt ook veel tijd in gestoken. Vaak wordt het vlees gepaneerd. De kruiden die worden gebruikt zijn erg vergelijkbaar met die in Turkije.

Typisch Kroatische gerechten

Kroatië heeft veel invloeden van de Turkse, de Oostenrijkse en de Hongaarse keuken. De Kroatische keuken is in het hele land vrijwel gelijk, al zijn er wel wat kleine verschillen. Er zijn veel typische gerechten in Kroatië. Zo heb je bijvoorbeeld Pljeskavica. Dit is een soort hamburger van rund-, varken- of schapenvlees. Er zit ook komkommer, tomaat, kool en mosterd bij. Alles wordt in een pitabroodje gestopt. Sarma is geen Kroatisch gerecht, maar een Turks gerecht. Het wordt wel heel veel gegeten in Kroatië. Het is een snack in een deeg dat wordt gevuld met gebraden kip. Ook Börek is een deeggerecht en dit wordt gevuld met kaas of spinazie. Het Hongaarse Goulash vind je ook veel in Kroatië en wordt bij veel gerechten gegeten.

Drinken in Kroatië

Er wordt in Kroatië redelijk wat bier gedronken. Ook cocktails worden vaak gedronken, maar het is niet iets dat met regelmaat voorkomt. Tevens drinken veel Kroaten koffie en thee. Diverse frisdranken en vruchtensappen kom je ook veel tegen en worden tevens vaak bij het eten gedronken.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de kroatische keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch kroatische recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Kroatische ingrediënten

In de Kroatische keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Kroatische recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Kroatie op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit kroatie!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven