Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Luxemburgse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit luxemburg? Kijk dan bij al onze Luxemburgse recepten.

Ontbijt in Luxemburg

Het ontbijt in Luxemburg is erg licht en bestaat meestal uit brood met beleg. Als beleg kan er worden gekozen voor kaas, jam of siroop. Als drinken wordt vaak koffie of chocolademelk gedronken.

Avondeten

Het avondeten is de belangrijkste maaltijd in Luxemburg en er wordt dan warm gegeten. Het is vanzelfsprekend dat mensen een tweede keer opscheppen tijdens de avondmaaltijd. Er wordt vooral hartig gegeten tijdens het diner en na het eten is er yoghurt of ijs. Ook koffie wordt vaak al nagerecht gegeten in Luxemburg.

Typisch Luxemburgse gerechten

In Luxemburg kom je vooral veel Franse en Duitse invloeden tegen. Sommige traditionele gerechten zijn ontstaan bij de Luxemburgse boeren. Veel mensen in Luxemburg eten bijvoorbeeld Gromper Keeschelche. Dit zijn een soort pannenkoeken van aardappelen, ui en peterselie. De Bouneschlupp is een groene bonensoep die wordt geserveerd met aardappelen, uien en spek. Huesenziwwi is een stoofgerecht. Dit gerecht bestaat uit gemarineerde haas, verschillende groentes en rode bourgogne. Ook worden er verschillende kruiden aan toegevoegd. Het gerecht wordt vooral in de herfst gegeten. De Thüringer Rotbratwurst is een gerecht dat oorspronkelijk uit Duitsland komt, maar ook in Luxemburg wordt het erg veel gegeten. Het recept is enorm oud en komt uit de zeventiende eeuw. De worst heeft een hele unieke smaak. Een speenvarken aan het spit wordt vooral tijdens de feestdagen gegeten en het gerecht wordt Fierheklshelli genoemd. Iedereen in Luxemburg kent dit gerecht en het is erg geliefd bij de inwoners.

Vegetarisch?

In Luxemburg zijn er erg veel mogelijkheden voor vegetariërs. Er zijn erg veel vegetarische gerechten. Ook zijn er in Luxemburg veel vleesvervangers te vinden, zoals soja en vegetarische burgers. Een salade behoort tevens tot de mogelijkheden. Er zijn veel verschillende salades waar je uit kunt kiezen.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de luxemburgse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch luxemburgse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Luxemburgse ingrediënten

In de Luxemburgse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Luxemburgse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Luxemburg op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit luxemburg!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven