Nicaraguaanse recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit nicaragua? Kijk dan bij al onze
Nicaraguaanse recepten.
Ontbijt in Nicaragua
Een gebruikelijk ontbijt in Nicaragua bestaat uit eieren, kaas, zoete plantains (schijfjes gebakken banaan) en het nationale gerecht van Nicaragua, Gallo Pinto (bonen en rijst). Deze hapjes worden aangevuld met brood of tortilla’s. Bij dit uitgebreide ontbijt drinkt met koffie of vers sap.
Avondeten en lunch
Het avondeten en de lunch bestaan over het algemeen uit een van de traditionele gerechten uit de Nicaraguaanse keuken, of een variant hierop. Kenmerkend is dat er veel vlees gebruikt wordt, onder andere kip, verse vis en schildpad. Ook gebakken bananen, koolsalade en vers fruit zijn veelgebruikte producten. De producten worden allemaal tegelijkertijd geserveerd en gemengd. Het basisingrediënt in de Nicaraguaanse keuken is maïs. Maïs wordt zowel in hapjes als drankjes verwerkt. Er wordt ook veel gebruik gemaakt van verse groenten en fruit, zoals mango, papaya, avocado en tamarinde. De gerechten worden gekruid met onder andere culantro, achiote en oregano.
Typisch Nicaraguaanse gerechten
De Nicaraguaanse keuken is een zeer diverse keuken en kent invloeden van de Spaanse, Creoolse en inheemse keuken. Een populair gerecht is Sopa de Mondongo, soep van koeienmaag. De koeienmaag wordt gewassen met bicarbonaat (zuiveringszout), sinasappelsap en citroensap. Vervolgens wordt de koeienmaag gekookt met knoflook, paprika en ui. De soep wordt geserveerd met kaas en avocado. Een ander nationaal gerecht is Nacatamal. Nacatamal is een soort deeg dat gemaakt wordt van maïs en boter, en vervolgens gevuld wordt met stukjes vlees (vaak kip of varken), rijst, aardappelen, paprika, ui en tomaten. Het gevulde deeg wordt daarna ingepakt in bananenbladeren, waarna het gedurende vijf uur gekookt wordt.
Dranken in Nicaragua
Flor de Caña (gemaakt van rum) is de nationale drank van Nicaragua. Daarnaast drinken de inwoners ook veel bier en kruidendrankjes. Een non-alcoholisch drankje is Arroz con-Piña. Deze drank bevat ingrediënten als rijst en vruchten.
Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de nicaraguaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch nicaraguaanse recepten.
Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Typisch Nicaraguaanse ingrediënten
In de Nicaraguaanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.
- Maïs
U maakt maïskolven schoon door de bladschede (buitenste schil) naar onderen af te stropen. Doe dit echter vlak voor de bereiding. De buitenste schil draagt bij aan besche ... - Papaya
Je kunt het vruchtvlees van een rijpe papaya zo eten. De pitten kun je niet eten. De zoete smaak van papaya past in (exotische) fruitsalades. Besprenkel het vruchtvlees met ci ...
De 10 laatste Nicaraguaanse recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Nicaragua op onze site opgesomd.
Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze
recepten uit nicaragua!