Algerijnse recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit algerije? Kijk dan bij al onze Algerijnse recepten.Ontbijt in Algerije
In Algerije heb je verschillende soorten ontbijt. Je kunt kiezen voor een omelet en met geroosterd brood, maar veel mensen in het land eten ook rijst en vlees in de ochtend. Drinken bij het ontbijt is meestal thee, maar een vruchtensapje is ook goed mogelijk.Avondeten
In Algerije eet men veel vlees en dan voornamelijk schaap, rund, geit en gevogelte. Het kan ook voorkomen dat kamelenvlees wordt gegeten. Bijna alle gerechten worden gegeten met Couscous, een mengsel van water en griesmeel. Couscous wordt zelfs als nagerecht gegeten, door er wat kaneel doorheen te doen. Hierdoor smaakt het lekker zoet.Typisch Algerijns eten
Algerije heeft een diverse keuken, waarbij je ook veel Turkse en Egyptische invloeden zult tegenkomen. Ook kom je veel Marokkaanse invloeden tegen. De kruiden zijn vergelijkbaar met Marokko, maar een stuk minder pittig. Mensen die niet van pittig eten houden, kunnen dus heel goed naar Algerije gaan. Lokale inwoners eten veel buiten de deur en kiezen voor de markten die je overal tegenkomt. Liefhebbers van vlees kunnen goed terecht in dit land: bij feesten wordt er lam aan het spit gegeten en ook kun je kiezen voor Schaap aan het spit, ook wel ‘Mechouki’ genoemd. Wat ook echt Algerijns is, is Dolma. Dit is gevulde groente en wordt vooral gegeten in de variant met druivenblad. Groentes als paprika en aubergine worden gevuld met groente, vlees en kruiden en daarna gewikkeld in een druivenblad. Als zoete lekkernijen kun je kiezen voor Baklava. Omdat Algerije vooral Islamitisch is, wordt er bijna geen alcohol gedronken. Wel drinkt men veel thee en vooral de muntthee is hier erg geliefd. De muntthee van Algerije is erg zoet en daardoor bijzonder.Vegetarisch?
Algerije is een land waar veel vlees wordt gegeten en waar vegetariërs niet veel voorkomen. Ondanks dat heeft het land genoeg vegetarische opties voor de toeristen. Als je geen vlees eet, kun je dus alsnog prima typisch Algerijns eten.Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de algerijnse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch algerijnse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.Mechouki
Dolma
Breek
Typisch Algerijnse ingrediënten
In de Algerijnse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.- Couscous
Couscous wordt veel gebruikt voor vele soorten gerechten uit de Afrikaanse en in het bijzonder de Marokkaanse keuken. Couscous is een basisingrediënt voor vele soorten be ... - Griesmeel
In Nederland gebruikt men griesmeel voornamelijk voor het maken van griesmeelpap of griesmeelpudding. Klassiek is de griesmeelpudding met rode bessensaus. Je kunt echter tallo ...
De 10 laatste Algerijnse recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Algerije op onze site opgesomd.- Tajine met gehakt
Met rundergehakt, winterwortel en koriander uit Algerije
4 porties - 1 uur
Hoofdgerechten - ingvild - Couscous met lamsvlees en gemengde groenten
Met couscous, lamsvlees en kikkererwten uit Algerije
4 porties - 1 uur en 30 minuten
Stoofschotels - louca - Couscous met kruidig rundvlees
Met couscous, magere runderlappen en gepelde tomaten uit Algerije
4 porties - 45 minuten
Vlees - robancona - Boerak
Met bourakbladeren, gehakt en bladpeterselie uit Algerije
8 porties - 20 minuten
Voorgerechten - pitoe