Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Australische recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit australie? Kijk dan bij al onze Australische recepten.

Ontbijt

Het ontbijt in Australië bestaat vooral uit brood met vegemite. Vegemite is een soort pasta met een bittere smaak. Mensen die niet zijn opgegroeid met deze pasta vinden het doorgaans niet echt lekker. Voor toeristen zijn er eventueel ook andere mogelijkheden, zoals een omelet. 

Avondeten

Australiërs houden van barbecueën. Dit doen ze met veel vlees, salades en bier. Er zijn ook veel andere gerechten tijdens de avondmaaltijd. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van kip, verschillende groentes en heb je keuze uit talloze salades. Als nagerecht wordt er vaak gekozen voor pudding of vruchten. IJs is ook nog wel mogelijk. 

Typisch Australisch eten

Australië heeft een lange tijd geen eigen keuken gekend. Je vindt er dan ook veel invloeden van Aziatische, Italiaanse en Britse keuken. Er zijn dan ook erg veel restaurants in het land die gespecialiseerd zijn in een bepaalde cultuur. Er zijn wel veel ingrediënten die je tegenwoordig steeds vaker in Australië tegenkomt. Zo heb je de Lemon Mytrle, een blad van de Myrtle boom. Ook de bush tomatoes worden veel gegeten. Deze tomaat groeit vrijwel overal in de Australië en je kunt hem al van ver ruiken. Ook kun je kangoeroevlees eten. Erg populair is tevens de Workerburger. Een burger die vooral in pubs te verkrijgen is. Het is een behoorlijk vette hap om te eten. Australië heeft tevens veel lekkere nagerechten, zoals de Bananentaart en de mudcake.  

Invloeden van de Aboriginals

In Australië vind je ook de invloeden van de Aboriginals, de originele bewoners van Australië. Deze mensen aten vooral veel vruchten, maar jaagden ook op kangoeroes en dingo’s voor het vlees. Ook hagedissen worden veel door de Aboriginals gegeten. In de huidige Australische cultuur zie je vooral nog het kangoeroevlees en de vruchten die worden gegeten.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de australische keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch australische recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Australische bananentaart
Australische visschotel
Aussie Roo

Typisch Australische ingrediënten

In de Australische keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Australische recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Australie op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit australie!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven