Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Cypriotische recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit cyprus? Kijk dan bij al onze Cypriotische recepten.

Ontbijt

Een ontbijt in Cyprus bestaat vaak uit volkorenbrood, honing, fruit en yoghurt. Ook eieren, tomaten en olijven vind je vaak terug in het ontbijt. De meeste mensen drinken koffie bij het ontbijt, maar thee of vruchtensap is doorgaans ook mogelijk.

Avondeten

Het avondeten in Cyprus wordt vaak pas tegen 24.00 uur genuttigd. Hierbij worden vooral veel grillgerechten gegeten. Ook diverse groentes en salades komen veelvuldig voor in de gerechten die je in Cyprus vindt. Behalve vlees worden ook andere ingrediënten op de grill bereid. Denk hierbij aan olijven, kaas en champignons. Bij het eten wordt vaak wijn gedronken. In Cyprus zijn veel kwaliteitswijnen te vinden en dit wordt zeer gewaardeerd door de bevolking.  

Typische Cypriotische gerechten

Op Cyprus vind je veel invloeden van de Turkse en de Griekse keukens. Welke gerechten er vooral worden gegeten in het land, zijn per streek heel erg verschillend. Een erg typerend gerecht is Mezze. Dit zijn kleine gerechten bij elkaar die worden gegeten in kleine porties. Mezze wordt vrijwel altijd geserveerd brood, olijven en tzatzik. Er zijn veel verschillende variaties van het gerecht. Ook kebab wordt erg veel gegeten op Cyprus en met name in het Turkse gedeelte van het land. Het is gebraden rundvlees of kippenvlees dat op een pin wordt bevestigd. In kleine plakjes wordt het vlees losgesneden. Probeer ook eens halloumi kaas, die op de grill wordt gelegd tot hij goudbruin is. Samen met een dressing en pitabrood wordt het geserveerd.  

De tijd nemen

Mensen uit Cyprus nemen graag de tijd om te eten. Ze beginnen vaak laat in de avond met eten en doen dit in alle rust. Ook in het koken wordt veel tijd en aandacht besteed. Men staat veel uren in de koken en werkt graag met verschillende specerijen om iets bijzonders van een maaltijd te maken.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de cypriotische keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch cypriotische recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Cypriotische ingrediënten

In de Cypriotische keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Cypriotische recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Cyprus op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit cyprus!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven