Iraanse recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit iran? Kijk dan bij al onze
Iraanse recepten.
Ontbijt in Iran
Het ontbijt in Iran is vrij simpel en bestaat doorgaans uit kaas met brood en thee. Het brood is vaak versgebakken. Heel veel meer wordt er niet gegeten tijdens het ontbijt in Iran, omdat de echte maaltijden pas later op de dag plaatsvinden.
Avondeten
Het avondeten in Iran wordt veel uitgebreider gegeten. Er wordt vooral veel kaas, vis en yoghurt in de gerechten gebruikt. Er wordt in de avonden heel uitgebreid gegeten. Soms worden er uren voor uitgetrokken. Ook de gerechten nemen vaak veel tijd in beslag. Ook wordt er heel veel gebruik gemaakt van kruiden en specerijen. De gerechten hoeven echter niet pittig te zijn. Wel is geur heel belangrijk voor de gerechten. Als een gerecht goed ruikt wordt het gegeten, anders niet.
Typisch Iranese gerechten
In de Iranese keuken kom je veel tegen uit de Perzische keuken. De gerechten zijn per streek heel erg verschillend en ook heel erg afhankelijk van het seizoen. Er zijn veel typische Iranese gerechten. Zo heb je Aash e-Gandom. Dit is een soep met spinazie, erwten, bonen en linzen. Nargesi Efanaaj is gebakken spinazie samen met eieren en uien. Ook erg lekker kan Koofte Berenji zijn. Dit zijn rijstballen met gemalen vlees erdoor. Ook worden er uien en verschillende kruiden bij gedaan. De kruiden kunnen per bereiding variëren. Een lekkere salade is de Salade Shirazi. Dit is een salade met komkommer, mint, uien en tomaten.
Drinken in Iran
In Iran wordt er vrijwel geen alcohol gedronken. Wel zijn er verschillende vruchtensappen aanwezig. Veelal wordt munt ook gebruik in de drankjes, voor een lekkere frisse smaak. De Iranesen drinken ook veel koffie en thee. De thee is veelal veel sterker dan we zijn gewend in Nederland.
Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de iraanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch iraanse recepten.
Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Typisch Iraanse ingrediënten
In de Iraanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.
- Rijst
Rijst moet gekookt worden. Dit doet u in een grote, zware pan. Tijdens het koken moet het deksel op de pan gehouden worden. Soms is het nodig de rijst te wassen voordat u hem ... - Spinazie
Spoel de spinazie goed schoon in koud water. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet of leg ze op een schone theedoek. De harde nerf moet u verwijderen. Dat doet u door het ...
De 10 laatste Iraanse recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Iran op onze site opgesomd.
- Gormeh-Saabzi
Met rundvlees, saabzi-kruiden en limoen uit Iran
4 porties - 4 uur
Stoofschotels - jurjen66 - Gekroonde rijst
Met rijst, aardappel en roomboter uit Iran
4 porties - 40 minuten
Rijstgerechten - msczijp - Iraanse kip
Met kip, ui en citroensap uit Iran
5 porties - 1 uur en 20 minuten
Vlees - bauk -
- Perzische kip
Met kip, rijst en kerrie uit Iran
4 porties - 1 uur en 20 minuten
Gevogelte - sinin - Lamsköftes
Met lamsgehakt, peterselie en knoflook uit Iran
4 porties - 20 minuten
BBQ - sinin - Iraanse rijst
Met rijst, koriander en uien uit Iran
4 porties - 30 minuten
Rijstgerechten - sinin - Nieuw-Zeelandse Spinazie met Yoghurt
Met nieuw-zeelandse spinazie, knoflook en yoghurt uit Iran
4 porties - 15 minuten
Salades - 34533 - Olifantenoren
Met tarwebloem, melk en rozenwater uit Iran
4 porties - 2 uur en 30 minuten
Oud en nieuw - christina57 - Miens pittige toetje
Met fruit, yoghurt, vla uit Iran
4 porties - 35 minuten
Nagerechten - mien - Khoresh (stoofschotel)
Met lamsvlees, aubergine, gedroogde pruimen uit Iran
4 porties - 1 uur en 25 minuten
Vlees - smulluh
Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze
recepten uit iran!