Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Iraanse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit iran? Kijk dan bij al onze Iraanse recepten.

Ontbijt in Iran

Het ontbijt in Iran is vrij simpel en bestaat doorgaans uit kaas met brood en thee. Het brood is vaak versgebakken. Heel veel meer wordt er niet gegeten tijdens het ontbijt in Iran, omdat de echte maaltijden pas later op de dag plaatsvinden.

Avondeten

Het avondeten in Iran wordt veel uitgebreider gegeten. Er wordt vooral veel kaas, vis en yoghurt in de gerechten gebruikt. Er wordt in de avonden heel uitgebreid gegeten. Soms worden er uren voor uitgetrokken. Ook de gerechten nemen vaak veel tijd in beslag. Ook wordt er heel veel gebruik gemaakt van kruiden en specerijen. De gerechten hoeven echter niet pittig te zijn. Wel is geur heel belangrijk voor de gerechten. Als een gerecht goed ruikt wordt het gegeten, anders niet.

Typisch Iranese gerechten

In de Iranese keuken kom je veel tegen uit de Perzische keuken. De gerechten zijn per streek heel erg verschillend en ook heel erg afhankelijk van het seizoen. Er zijn veel typische Iranese gerechten. Zo heb je Aash e-Gandom. Dit is een soep met spinazie, erwten, bonen en linzen. Nargesi Efanaaj is gebakken spinazie samen met eieren en uien. Ook erg lekker kan Koofte Berenji zijn. Dit zijn rijstballen met gemalen vlees erdoor. Ook worden er uien en verschillende kruiden bij gedaan. De kruiden kunnen per bereiding variëren. Een lekkere salade is de Salade Shirazi. Dit is een salade met komkommer, mint, uien en tomaten.

Drinken in Iran

In Iran wordt er vrijwel geen alcohol gedronken. Wel zijn er verschillende vruchtensappen aanwezig. Veelal wordt munt ook gebruik in de drankjes, voor een lekkere frisse smaak. De Iranesen drinken ook veel koffie en thee. De thee is veelal veel sterker dan we zijn gewend in Nederland.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de iraanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch iraanse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Iraanse ingrediënten

In de Iraanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Iraanse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Iran op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit iran!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven