Zuid-afrikaanse recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit zuid-afrika? Kijk dan bij al onze
Zuid-afrikaanse recepten.
Ontbijt in Zuid-Afrika
Het ontbijt in Zuid-Afrika bestaat uit een soort pap die is gemaakt van gekookte granen met melk en suiker. Het drinken bij het ontbijt is meestal koffie of thee. Een vruchtensap is ook mogelijk en wordt vooral door kinderen gedronken.
Avondeten
Het avondeten is in Zuid-Afrika de belangrijkste maaltijd. Het bestaat meestal uit een hoofdgerecht van vlees of vis. Het kan ook een stoofpot zijn. De hoofdmaaltijd wordt meestal geserveerd met rijst en groentes. De meeste mensen drinken wijn, bier, koffie of thee bij het avondeten. Als nagerecht eet men fruit, pudding of cake.
Typisch Zuid-Afrikaanse gerechten
In de Zuid-Afrikaanse keuken vind je ontzettend veel verschillende invloeden uit andere landen. Denk aan Maleisië, Portugal, Nederland en de oude Inheemse stammen. Vaak wordt de Afrikaanse keuken ook wel de regenboogkeuken genoemd door deze invloeden. Een bekend gerecht is Samosa. Dat is een driehoekig gebak dat met een hartige vulling wordt gevuld. Denk aan aardappelen, uien, erwten of rundvlees. Bobotie is ook een echt Zuid-Afrikaans gerecht. Het is een gehaktbrood met rozijnen en gebakken ei. Vaak wordt bobotie geserveerd met gele rijst en kokos. Wat ook veel wordt gegeten is Billtong. Dit is gezouten vlees dat is gedroogd. Vaak ligt het een paar dagen te drogen. Gesmoorde vis is kabeljauw dat is gezout en wordt vervolgens geserveerd met aardappelen, abrikozenjam en tomaten.
Inheemse keuken
De inheemse stammen in Zuid-Afrika hebben een hele eigen keuken. Ze gebruiken hierbij producten uit de natuur, zoals specerijen, groente en vruchten. Het belangrijkste ingrediënt van de maaltijden is vlees. Dit vlees komt voornamelijk van wild dat in Zuid-Afrika voorkomt. Dit kan springbok zijn, maar zelfs zebra, leeuw of olifant. Ook vogels en slangen worden geregeld gegeten door de inheemse volken. Het is geheel afhankelijk van wat ze kunnen vinden.
Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de zuid-afrikaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch zuid-afrikaanse recepten.
Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Typisch Zuid-afrikaanse ingrediënten
In de Zuid-afrikaanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.
- Kabeljauw
Kabeljauw kan op vele manieren worden bereid. Het is een vis die op een snelle makkelijke manier kan worden klaargemaakt. Kabeljauw kan worden gebakken, gestoomd, gepocheerd, ... - Knoflook
Knoflook wordt veel in Mediterrane gerechten gebruikt. Ook de Franse keuken maakt veel gebruik van dit bolgewas. Men kruid er de gerechten mee. Om knoflooksmaak te krijgen kun ...
De 10 laatste Zuid-afrikaanse recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Zuid-afrika op onze site opgesomd.
- Zuid-Afrikaanse melktert (taart met melk en kaneel)
Met roomboter, suiker en bloem uit Zuid-afrika
12 taarten - 30 minuten
Taart en gebak - zvirovski - Bobotie
Met rundergehakt, perzik chutney en masalapasta uit Zuid-afrika
4 porties - 25 minuten
Ovenschotels - bettyvandijk - Bbq mais
Met mais, kokosmelk en chilisaus uit Zuid-afrika
4 porties - 30 minuten
Bijgerechten - nila2011 -
- Zuidafrikaanse kerrie met vis
Met makreel, eieren en bananen uit Zuid-afrika
4 porties - 20 minuten
Rijstgerechten - Catlis - Afrikaanse pindasoep
Met groentebouillon, rode paprika en tomatensaus uit Zuid-afrika
10 porties - 45 minuten
Soepen - daantjebodie - Lemon poppyseed muffins/cakejes met citroen en maanzaad
Met zelfrijzend bakmeel, citroen en maanzaad uit Zuid-afrika
8 porties - 30 minuten
Taart en gebak - GeaHelms - Afrikaanse champignonfilet
Met champignons, varkenslappen en wijn uit Zuid-afrika
5 porties - 1 uur
Stoofschotels - Baukjeuh - Potje Kos
Met schapenvlees, aardappelen en spliterwten uit Zuid-afrika
6 porties - 3 uur
Vlees - c4th - Pindasoep
Met kipfilet, pindakaas en tauge uit Zuid-afrika
4 porties - 15 minuten
Soepen - ydeetje - Zoete bobotie
Met gehakt, abrikozenjam en ossenstaartsoep uit Zuid-afrika
4 porties - 45 minuten
Ovenschotels - beamantel
Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze
recepten uit zuid-afrika!