Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Chileense recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit chili? Kijk dan bij al onze Chileense recepten.

Ontbijt in Chili

In Chili eten ze vooral brood met beleg. Veel mensen eten manjar op brood. Dit is een topping met een caramelsmaak. Ook jam wordt veel op brood gegeten. In toeristische gebieden is ook het gebakken ei in de ochtend veel gegeten. Meestal wordt er koffie of thee bij het ontbijt gedronken. 

Siësta of avondeten

 De siësta is op het platteland de belangrijkste maaltijd van de dag in Chili. Mensen gaan speciaal in de middag naar huis van hun werk om deze maaltijd te nuttigen. In grotere steden wordt juist de avondmaaltijd als belangrijk ervaren. De mensen eten dus of tijdens de siësta of in de avond een warme maaltijd. Veel maaltijden zijn bereid met vis en bonen, maar ook rijst en aardappelen komen regelmatig voor in de gerechten. Als drinken kan er worden gekozen voor Chileense wijn of water.  

Typisch Chileense gerechten

Chili heeft een hele eigen keuken en er zijn dan ook gerechten die veelvuldig voorkomen in het land. Pastel de Choclo is bijvoorbeeld een typisch gerecht. Het is een vleespastij met gehakt, maïs en olijven. Door de specifieke kruiden is het een pittig en tegelijk ook heel zoet gerecht. Tomaticán is een gerecht met olijven, lam, tomaat en oregano. Het is een soort stoofpot die vaak wordt gegeten in Chili.

Empanadas

In Chili eet men ook heel veel Empanadas. Dit zijn kleine hapjes met een vulling. Ze worden veel als snacks gegeten, maar kunnen ook bij de maaltijden worden geserveerd. Er zijn enorm veel vullingen voor, maar één van de bekendste vullingen in Chili is Pine. Dit is een vulling met rundvlees, ui, rozijnen, olijven en eieren. De meeste mensen maken de Empandas een dag van tevoren, omdat de smaak dan veel beter tot zijn recht komt.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de chileense keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch chileense recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Chileense empanada
Tomatensalsa
Pollo con arroz

Typisch Chileense ingrediënten

In de Chileense keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Chileense recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Chili op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit chili!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven