Chileense recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit chili? Kijk dan bij al onze Chileense recepten.Ontbijt in Chili
In Chili eten ze vooral brood met beleg. Veel mensen eten manjar op brood. Dit is een topping met een caramelsmaak. Ook jam wordt veel op brood gegeten. In toeristische gebieden is ook het gebakken ei in de ochtend veel gegeten. Meestal wordt er koffie of thee bij het ontbijt gedronken.Siësta of avondeten
De siësta is op het platteland de belangrijkste maaltijd van de dag in Chili. Mensen gaan speciaal in de middag naar huis van hun werk om deze maaltijd te nuttigen. In grotere steden wordt juist de avondmaaltijd als belangrijk ervaren. De mensen eten dus of tijdens de siësta of in de avond een warme maaltijd. Veel maaltijden zijn bereid met vis en bonen, maar ook rijst en aardappelen komen regelmatig voor in de gerechten. Als drinken kan er worden gekozen voor Chileense wijn of water. Typisch Chileense gerechten
Chili heeft een hele eigen keuken en er zijn dan ook gerechten die veelvuldig voorkomen in het land. Pastel de Choclo is bijvoorbeeld een typisch gerecht. Het is een vleespastij met gehakt, maïs en olijven. Door de specifieke kruiden is het een pittig en tegelijk ook heel zoet gerecht. Tomaticán is een gerecht met olijven, lam, tomaat en oregano. Het is een soort stoofpot die vaak wordt gegeten in Chili.Empanadas
In Chili eet men ook heel veel Empanadas. Dit zijn kleine hapjes met een vulling. Ze worden veel als snacks gegeten, maar kunnen ook bij de maaltijden worden geserveerd. Er zijn enorm veel vullingen voor, maar één van de bekendste vullingen in Chili is Pine. Dit is een vulling met rundvlees, ui, rozijnen, olijven en eieren. De meeste mensen maken de Empandas een dag van tevoren, omdat de smaak dan veel beter tot zijn recht komt.Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de chileense keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch chileense recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.Chileense empanada
Tomatensalsa
Pollo con arroz
Typisch Chileense ingrediënten
In de Chileense keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.- Bruine bonen
Gedroogde bruine bonen moeten eerst acht uur geweekt worden, voordat ze een uur gekookt worden. Geconserveerde bruine bonen uit blik of pot hoeft u alleen maar op te warmen. B ... - Krab
Krabsticks of ingeblikte krab zijn erg handig voor in een krabsalade of cocktail of vissalade. Ingeblikte krab en krabsticks zijn goedkoper en praktisch voor het verwerken van ... - Maïs
U maakt maïskolven schoon door de bladschede (buitenste schil) naar onderen af te stropen. Doe dit echter vlak voor de bereiding. De buitenste schil draagt bij aan besche ... - Olijven
Olijven zijn een heerlijke versnapering bij de borrel (anti-pasti). U kunt ze gewoon zo eten, maar ook als ingrediënt gebruiken voor een tapenade. U kunt olijven als garnering ...
De 10 laatste Chileense recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Chili op onze site opgesomd.- Empanada met gehakt
Met bloem, gehakt en knoflook uit Chili
10 porties - 20 minuten
Lunchgerechten - Bertina - Chilisoep
Met tomaten, soepballetjes en bruine bonen uit Chili
4 porties - 1 uur
Maaltijdsoepen - Veravandijk - Wraps met kip en creme fraiche
Met wraps, tomatenblokjes en kipfilet uit Chili
4 porties - 15 minuten
Wraps - molligemama - Completo
Met zuurkool, avocado en frankfurters uit Chili
4 porties - 30 minuten
Lunchgerechten - irispons - Chileense empanada
Met rundergehakt, ei en olijven uit Chili
8 porties - 1 uur
Lunchgerechten - c4th - Pollo con arroz
Met kip, rijst en krab uit Chili
8 porties - 1 uur en 55 minuten
Rijstgerechten - irispons - Chili con carne uit de oven
Met gehakt, kidneybonen en tomatenblokjes uit Chili
4 porties - 30 minuten
Ovenschotels - gordes - Geroosterde paprika's
Met paprika's, gehakt en olijven uit Chili
4 porties - 40 minuten
Vlees - laura02 - Chilisaus
Met tomatenblokjes, rode peper en bleekselderij uit Chili
4 porties - 25 minuten
Sauzen en marinades - bettyvandijk - Chili
Met gehakt, kidneybonen en tomaten uit Chili
4 porties - 1 uur en 30 minuten
Stoofschotels - nan1