Deense recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit denemarken? Kijk dan bij al onze
Deense recepten.
Ontbijt in Denemarken
Het ontbijt in Denemarken bestaat uit verschillende broodjes met beleg zoals kaas, ham of jam. Ook wordt er nog wel eens ei op brood gegeten. Veel Denen eten tevens zuivel met granen en het aanbod is hier zeer groot in. Zoetigheid lusten de Denen ook wel in de ochtend en je zult dan ook vooral zoete broodjes tegenkomen. Als drinken kun je kiezen voor koffie, thee, melk of een vruchtensapje.
Avondeten
Het avondeten in Denemarken is de belangrijkste maaltijd van de dag. Meestal bestaat het avondeten uit aardappelen, rijst of pasta in combinatie met groente en vlees of vis. Het vlees heeft vaak een sausje erbij. Als nagerecht eten de Denen graag iets zoets, zoals pudding, gebak of ijs.
Typisch Deense gerechten
In Denemarken vind je de typische Scandinavische keuken. Ook vind je veel invloeden van de Duitse keuken. Er zijn ook veel echte Deense gerechten. Smørrebrød is een soort minimaaltijd dat bestaat uit roggebrood met zalm en salade. Soms worden er bosbessen op het brood gedaan, maar uien of een pikante tomatensaus is ook goed mogelijk. Het wordt vaak tijdens de lunch gegeten, maar als voorafje kan het ook prima gegeten worden. Een ander bekend gerecht is Olbin. Dit is een maaltijdsoep met spareribs. De soep moet drie dagen trekken en de spareribs worden vervolgens apart gegeten van de soep, in combinatie met knoflook. Probeer ook eens de lekkernij Gesluiderde boerendochter. Dit zijn broodkruimels die worden gebakken, samen met appelmoes, slagroom en bosbessen. Het is een heerlijk zoet gerecht dat vooral tussendoor of als nagerecht wordt gegeten.
Vlees of vis?
In Denemarken wordt er veel vis gevangen, maar aanzienlijk minder vis gegeten. Dit komt omdat de meeste vis wordt geëxporteerd naar andere landen. Daarom eten veel Denen vlees in plaats van vis en hierbij hebben ze zich vooral laten inspireren door de vleesgerechten uit de Duitse keuken.
Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de deense keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch deense recepten.
Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Typisch Deense ingrediënten
In de Deense keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.
- Bosbessen
Bosbessen kunnen puur natuur gegeten worden. Ze worden vooral gebruikt voor het bereiden van jam of taartvulling. U kunt er compote van maken of siroop. Ze worden ook gebruikt ... - Paling
Paling wordt in vele landen gegeten. In Japan maken ze er het traditionele zomerse gerecht Kabayaki van. In België is “paling in het groen” een landelijk bekend gerecht. In No ... - Yoghurt
Yoghurt is erg geschikt voor het ontbijt. Zij combineert goed met vers fruit of granen. Het is een prima toetje. In de winkel worden allerhande soorten yoghurtproducten aangeb ...
De 10 laatste Deense recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Denemarken op onze site opgesomd.
- Asperges, groene rijst en kip
Met asperges, rijst en witte wijn uit Denemarken
4 porties - 55 minuten
Bijgerechten - jaccor - Deense pasta
Met pasta, blauwe schimmelkaas en port uit Denemarken
4 porties - 30 minuten
Hoofdgerechten - liesje1952 - Chocolami
Met chocolade, elitehaver en boter uit Denemarken
4 porties - 2 uur en 40 minuten
Vegetarisch - nik21 -
- Penne met zalm en broccoli
Met volkoren pasta, broccoli en gerookte zalm uit Denemarken
4 porties - 1 uur
Seizoensgerechten - Hanni1990 - Deense karbonade
Met karbonade, appel en mosterd uit Denemarken
4 porties - 30 minuten
Hoofdgerechten - Bertina - Karwijzaadbrood
Met bloem, roggemeel en karwijzaad uit Denemarken
4 porties - 3 uur
Broodgerechten - jaccor - Appelcrisp (appeltaart op zijn Deens)
Met bloem, bruine suiker en appels uit Denemarken
20 taarten - 30 minuten
Taart en gebak - beetle - Vlierbloesemlimonade
Met vlierbloesem, citroen en rietsuiker uit Denemarken
1 portie - 30 minuten
Dranken - msczijp - Deense aardappeltaart
Met aardappel, ontbijtspek en geraspte kaas uit Denemarken
4 taarten - 40 minuten
Hartige taarten - sacha - Spinaziepannenkoeken met pijnboompitten
Met pannenkoeken, spinazie, pijnboompitten uit Denemarken
4 porties - 45 minuten
Broodgerechten - tobkok
Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze
recepten uit denemarken!