Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Israelische recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit israel? Kijk dan bij al onze Israelische recepten.

Ontbijt Israel

Het ontbijt in Israël bestaat meestal uit een combinatie van verschillende soorten fruit. Wel fruit is geheel afhankelijk van de regio waar je zit. Ook wordt er vaak brood, kaas, olijven en eieren tijdens het ontbijt gegeten. Als drinken wordt gekozen voor koffie of een vruchtensap. Het ontbijt is erg uitgebreid en men neemt er meestal wel de tijd voor.

Avondeten

De Israëlische keuken is vleesvrij. Dit komt omdat het een koosjere keuken is. Er wordt daarom wel veel gebruik gemaakt van kazen, melkproducten, rijst en eieren. Ook bonen zie je vaak terug in de gerechten uit Israel. Men eet ook graag salades en vaak wordt er nog en soep vooraf genuttigd.  

Typisch Israëlische gerechten

De Israëlische keuken is per regio erg verschillend. Wel vind je veel Joodse invloeden in de keuken en wordt er geen vlees bereid. Heel af en toe zijn er wel restaurants waar je gerechten met vlees kunt vinden, maar toch is het gebruikelijker om vegetarisch te eten. Er zijn enkele typische gerechten voor Israel. Denk bijvoorbeeld eens aan de paardenbloemsoep. Dit is een echte maaltijdsoep, met aardappelen, gedroogde witte bonen, komijn, knoflook en tomaten. Er zit geen paardenbloem in, al doet de naam dit wel vermoeden. De Israëlische falafel is een gerecht dat bestaat uit en gefrituurde bal. Hier zitten kikkererwten en bonen in. Een typisch Israëlische salade bevat vooral veel komkommers en tomaten, maar vaak worden er ook nog andere groentes toegevoegd.

Fruit

In Israel wordt er ontzettend veel fruit gegeten. Welke soorten is geheel afhankelijk van de regio waar de mensen leven. Maar denk bijvoorbeeld aan vruchten als druiven, appels, mango, kiwi, grapefruit, citroen en vijgen. Vaak worden de vruchten gebruikt in salades of gerechten, maar ze worden ook dikwijls als tussendoortje gegeten.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de israelische keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch israelische recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Falafel
Druivenbladeren gevuld met rijst

Typisch Israelische ingrediënten

In de Israelische keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Israelische recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Israel op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit israel!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven