Israelische recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit israel? Kijk dan bij al onze Israelische recepten.Ontbijt Israel
Het ontbijt in Israël bestaat meestal uit een combinatie van verschillende soorten fruit. Wel fruit is geheel afhankelijk van de regio waar je zit. Ook wordt er vaak brood, kaas, olijven en eieren tijdens het ontbijt gegeten. Als drinken wordt gekozen voor koffie of een vruchtensap. Het ontbijt is erg uitgebreid en men neemt er meestal wel de tijd voor.Avondeten
De Israëlische keuken is vleesvrij. Dit komt omdat het een koosjere keuken is. Er wordt daarom wel veel gebruik gemaakt van kazen, melkproducten, rijst en eieren. Ook bonen zie je vaak terug in de gerechten uit Israel. Men eet ook graag salades en vaak wordt er nog en soep vooraf genuttigd.Typisch Israëlische gerechten
De Israëlische keuken is per regio erg verschillend. Wel vind je veel Joodse invloeden in de keuken en wordt er geen vlees bereid. Heel af en toe zijn er wel restaurants waar je gerechten met vlees kunt vinden, maar toch is het gebruikelijker om vegetarisch te eten. Er zijn enkele typische gerechten voor Israel. Denk bijvoorbeeld eens aan de paardenbloemsoep. Dit is een echte maaltijdsoep, met aardappelen, gedroogde witte bonen, komijn, knoflook en tomaten. Er zit geen paardenbloem in, al doet de naam dit wel vermoeden. De Israëlische falafel is een gerecht dat bestaat uit en gefrituurde bal. Hier zitten kikkererwten en bonen in. Een typisch Israëlische salade bevat vooral veel komkommers en tomaten, maar vaak worden er ook nog andere groentes toegevoegd.Fruit
In Israel wordt er ontzettend veel fruit gegeten. Welke soorten is geheel afhankelijk van de regio waar de mensen leven. Maar denk bijvoorbeeld aan vruchten als druiven, appels, mango, kiwi, grapefruit, citroen en vijgen. Vaak worden de vruchten gebruikt in salades of gerechten, maar ze worden ook dikwijls als tussendoortje gegeten.Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de israelische keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch israelische recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.Falafel
Druivenbladeren gevuld met rijst
Typisch Israelische ingrediënten
In de Israelische keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.- Kikkererwten
Kikkererwten worden veel gebruikt in de Noord-Afrikaanse en Indiase keuken. Hummus is een traditioneel Noord-Afrikaanse puree van kikkererwten. Hij wordt gegeten met brood (al ... - Rijst
Rijst moet gekookt worden. Dit doet u in een grote, zware pan. Tijdens het koken moet het deksel op de pan gehouden worden. Soms is het nodig de rijst te wassen voordat u hem ...
De 10 laatste Israelische recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Israel op onze site opgesomd.- Israelische eierschotel
Met eieren, couscous en paparikas uit Israel
4 porties - 25 minuten
Vegetarisch - emmama - Honingroom uit de tijd van de bijbel
Met room en honin uit Israel
4 porties - 10 minuten
Nagerechten - ma-griet - Bessenpuree uit de tijd van de bijbel
Met moerbeien, honing en room uit Israel
4 porties - 20 minuten
Bijgerechten - ma-griet - Haroseth (Pascha-vruchtenschotel) uit de tijd van de bijbel
Met appel, dadels en rozijnen uit Israel
4 porties - 10 minuten
Bijgerechten - ma-griet - Vijgen in rode wijn met room uit de tijd van de bijbel
Met vijgen, rode wijn en honing uit Israel
4 porties - 1 uur
Nagerechten - ma-griet - Radijs kaasspread
Met roomkaas en radij uit Israel
4 porties - 10 minuten
Bijgerechten - ma-griet - Gerstekoeken uit de tijd van de bijbel
Met gerstemeel, melk en rozijnen uit Israel
4 porties - 45 minuten
Koekjes - ma-griet - Tonijnsalade uit de tijd van de bijbel
Met tonijn, radijs en olijfolie uit Israel
4 porties - 10 minuten
Salades - ma-griet - Saffraancake uit de tijd van de bijbel
Met saffraan, volkoren tarwemeel en amandelen uit Israel
10 porties - 1 uur en 15 minuten
Taart en gebak - ma-griet - Pascha-kruidkoek uit de tijd van de bijbel
Met matze-cakemeel, wijn en honing uit Israel
10 porties - 1 uur
Taart en gebak - ma-griet